Profesör Doktor Levent Eraslan müfredat çalışmalarının merkezindeki kişilerden biri. Levent Hoca, yılların birikimini hazırlanmakta olan müfredata aktardı. Türkiye Gazetesi’ne konuşan Eraslan, bu sefer değişiklik köklü olacak dedi.

Köklü ve kalıcı değişiklik

Prof. Dr. Levent Eraslan müfredatla ilgili birçok bakan döneminde değişiklikler yapıldığını ancak içinde bulundukları sürecin onlara benzemediğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin döneminde çalışmalarında sona gelinen müfredat değişikliği için bu kez köklü ve kalıcı değişiklik hedeflendiğini söyleyen Eraslan, müfredat değişikliğinde 260 öğretmen ve 200’e yakın akademisyenin görev aldığını vurguladı.

Yeni çağa yeni eğitim modeli

Eğitim programlarının canlı organizmalar olunduğunu ve sürekli güncel tutulması gerektiğini söyleyen Eraslan, öğrencilerin sosyalleşme biçimlerinin değişiminden bahsetti. Çocuklar artık sokakta oynamıyor tablette bitki yetiştiriyor dedi. Değişen sosyalleşme biçiminin eğitim programına da yansıması gerektiğini ifade eden Eraslan, yapılacak değişiklikle Türkiye eğitimde çağ atlayacak dedi.