Milyonlarca emekliyi doğrudan ilgilendiren önemli günler yaşanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde torba yasa maddeleri arasında yer alan 3600 ek gösterge memur emeklilerinin umudu oldu. 3600 ek gösterge düzenlemesi kapsamında memur emeklilerine 4.500 TL ek zam yapılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte 3600 göstergede son durum.

TBMM’de görüşmeleri süren torba yasa kapsamında 5.3 milyon emekli ve çalışan  memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi kapsamında maaşlar sil baştan hesaplanacak.

3600 ek gösterge kısaca 30 hizmet yılını dolduran ve 1. dereceye yükselen tüm memurlar için çıkması bekleniyor. Daha önce yapılan düzenleme ile polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler için gelen düzenleme bu kez tüm memurları kapsayacak. Düzenleme yasalaşırsa hem memur emeklilerin maaşı hem de emekliye ayrılırken almış oldukları maaş artacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1. dereceye yükselen ve 30 hizmet yılını dolduran memurların göstergelerinin 3600’e yükseleceğini belirtti. Bu da yaklaşık 4.500 TL’lik bir artışa denk geliyor. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.