Elazığ’da eğitim çalışanları 3 yıldır anlaşmalı olduğu Halk Bankası’ndan maaşlarını alıyordu. Sözleşmenin bitmesinin ardından 1 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenledi. İhale teklifi gönderilen bankalardan en yüksek teklif 14.260 TL ile Yapı Kredi oldu. Bu teklif kabul edilmeyerek 2. bir ihale 8 Ağustos 2023 tarihinde düzenlendi. Bankalar teklifi yükseltmede çekimse kalınca İl Milli Eğitim Müdürü’nün uğraşı sonucu teklif 15.000 TL’ye yükseldi. İmzaların atılmasıyla Yapı Kredi Bankasıyla sözleşme imzalandı.

Bir Garip Eylem Kararı

Eğitim Bir Sen yetkili sendika olarak 15.000 TL’lik teklife imza attı. Ardından yerel basında sendika üyelerine hoş görünebilmek adına eylem süreci başlatılıyor diyerek haber geçildi. gunisigazetesi.net’te yer alan habere göre 7.858 eğitim çalışanı için Eğitim Bir Sen ve Memur Sen  eylem sürecinin başlatılacağı belirtildi. Ancak verilen basın açıklamasında sehven mi doğrudan mı bilinmez herhangi bir eylem kelimesine rastlanılmadı. Bu durumun yayın organından mı kaynakladığı yoksa bu şekilde mi servis edildiği şimdilik bilinmiyor.

Öğretmen Görüşleri

Elazığ’da fikirlerine başvurduğumuz öğretmenler ise şu açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Müdürümüz açıkçası oldukça çabaladı. Elazığ promosyon ihalesi düşük olsa da tüm sendikalar mücadele etti. Bu rakamlar geçtiğimiz yıla göre çok düşük, bankalar ise BDDK , enflasyon ve kredibilite sorunlarını öne sürüyor. Açıklamalarında bulunurken, Eğitim Bir Sen’in eylem kararı ile ilgili üyelere hoş görünme çabası olarak yorumlandı.