Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kamuya engelli ataması kararı ile ilgili ilan tarihini resmen paylaştı. EKPSS sonuçları, boş kadrolar ve atama takvimi ile ilgili detaylar netleşmeye başladı.

Kamuda engelli memur ataması ile ilgili yine bir gelişme yaşandı. Bakan Göktaş 2 bin 392 engelli ataması yapılacağını müjdeledi. Boş kadrolara yönelik yapılacak yerleştirmeler için başvuru süreci tamamlandı. ÖSYM yapılan başvuru sonrası bir aydır bekleyen engelli memurlar için sevindirici haberi Bakan Göktaş üzerinden paylaştı. Kamuya memur atamaları için 2024 yılı kontenjanı 2 bin 392 olarak paylaşıldı.

Kamuya Engelli Memur Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Kamuya engelli personel alımı için paylaşılan sayı sonrası atama ne zaman yapılacak? sorusu merak edildi. 19 Şubat Pazartesi günü net olarak belli olacak. Sürece yönelik müjdeyi Bakan Göktaş şu sözlerle açıkladı:

“Böylelikle kamudaki engelli memur sayımızı 68.396'ya çıkarmış olacağız. Adaylar konu ile ilgili detaylı bilgi ve yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak öğrenebilecek.”