Öğretmenler der ki: ''Eve gittiğinizde bugün işlediğiniz konuları tekrar edin''. Evet iyi ve verimli bir yöntemdir çünkü okulda öğrenilen dersler belli sürelerle unutulmaktadır bu unutkanlığın önüne geçmek için belirli aralıklarla tekrarlar yapılması şarttır.

İlk olarak sabah okula gelmeden önce eğer zamanınız oluyorsa mutlaka kahvaltı yapmalısınız çünkü kahvaltı zihninizi açacaktır ve derslerden daha verim alacaksınız. Okula geldiğiniz vakit dersini sevdiğiniz bir hoca varsa o dersi o an öğrenmeye gayret edin çünkü dersi anlamak o dersi sevmeyi de gerektirir. Teneffüste eğer dışarı çıkmayı çok sevmiyorsanız 5 dk kitap okumanız yararınıza olacaktır fakat oturduğunuz yerden kalkmamakta, hareketsiz kalmakta size olumsuz etkileri olacağından ara ara hareket etmek illaki veriminizi arttıracaktır.

Verimli Ders Çalışma

Okulda herhangi sizi üzecek bir derde kendinizi kaptırmayın unutun yoksa o dert evde de sizi rahatsız eder ve günlerce ders çalışamazsınız. Bu tür şeylerin geçici olduğunu sakın unutmayın! Şimdi gelelim evde verimli ders nasıl çalışılır? İlk olarak okuldan geldiniz eğer açsanız ilk önce yemek yemeniz ve ardından bir saat kadar dinlenmeniz veriminizi arttıracaktır. Artık hazırsınız o vakit masaya oturmanın vakti geldi. Okulda yazdığınız notlar varsa onları mutlaka okuyun.

Okulda görülen dersleri tekrar etmek uzun olduysa 15 dakika dinlenmeniz ve hafızanızı tekrar hazır hale getirmeniz gerekecektir. Günlük tekrarı her gün yapacaksınız tamam peki diğer derslere nasıl çalışacağız? İlk yapmanız gereken günlere en az iki ders koymanızdır. Filan derse çalıştık anlamadık diyelim. Farklı bir kaynak bulmaya çalışın. Yine de anlamadığınızı düşünüyor olabilirsiniz fakat büyük ihtimalle birşeyler yolunda gitmiyordur. Mesela odaklanamamış olabilirsiniz, ya da o ders için test çözmeniz gerekiyordur.

Her konu çalışma bitiminin ardından test çözmek o konuyu anlayıp anlamadığınızı ya da o konu hakkında yeni bilgiler öğrenmenizi sağlayacaktır. Ders çalışma bitti test çözmede bitti şimdi tekrara geçelim. Bütün çalışmalar bittikten sonra uyumadan önce çalıştığınız dersleri tekrar etmeniz hafızada kalmasını arttıracaktır. Ders çalışmada bir gününüz böyle geçtiğinde hafta sonunda bu çalıştıklarınızı tekrar etmeniz unutkanlığı azaltacaktır.