Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammed İkinci sendika binasından gerçekleştirdiği basın toplantısı ile öğrencilerin sınav zamlarına tepki gösterdi.

ÖSYM 2024 yılı itibariyle geçerli güncel sınav tablosunu paylaştı. Öğrenciler güncel sınav ücretleri ne kadar oldu? sorusunu merak ederken resmi açıklama geldi. YKS, KPSS, LYS ve ALES gibi sınavlardan istenen ücret neredeyse 1.000 TL'ye ulaştı. Bu durumdan rahatsız olduğunu dile getiren Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammed İkinci bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

“Çocuklar Ticari Bir Meta Değil”

Basına yönelik yaptığı açıklamada siyasi iktidar çocukların geleceğine ticari bir meta aracı olarak görüyor, dedi ve bu durumu eleştirdi. Özellikle üniversite sınavlarına gelen zamlara tepki gösteren İkinci şu ifadeye yer verdi: “Geçtiğimiz Ocak ayında 260 TL olan YÖKdil sınav ücreti %88 zamla 490 TL'ye ulaştı. YKS sınavı %156 oranında yapılan zamla her oturum için 295 TL'ye ulaştı.”

2024 Yılı YKS Sınav Ücreti Ne Kadar Oldu?

YKS sınav ücreti bir önceki yıl her oturum için 115 TL’ydi. 2024 yılı zammı sonrası YKS sınav ücreti 295 TL oldu. Toplamda iki farklı alandan sınava girmek isteyecek bir öğrencinin ödeyeceği bedel 590 TL'ye ulaştı. TYT, AYT ve YDT sınavlarının 3'üne aynı anda girmek isteyen bir adayın ise 885 TL ödemesi gerekecek.