Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan müfredat değişikliği ile ilgili çalışmaların başlatıldığına yönelik haberler Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına oldukça rahatsız etti. Müfredat değişikliği çalışmalarına gelen işte o tepki…

Eğitimde müfredat değişikliğinin doğru bir karar olmadığı yönünde hemfikir olan sendikalar Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki göstermeye başladı. Yapılacak herhangi bir müfredat değişikliği ile eğitimcilerin dışlanabileceği ve eğitimin esas evrensel değerinden uzaklaşabileceğine değinildi.

Milli Eğitim Bakanlığının müfredat değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamaya göre; hem siyasal hem de ideolojik açıdan donatılmış nesiller yetiştirebilmenin önüne geçeceği eğitimde ikiliğe sebep olabileceği ve eğitimcilerin bu süreçte dışlanabileceği ifade edildi.

“Tek Tip İnsan” Olgusu Yeniden mi Türüyor?

Konu ile ilgili tepkiyi Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen Eskişehir Şubeleri, Eğitim-İş Sendikaları verdi. Sendikalar bu süreçte yapılan bu müfredat değişikliğini tek tip insan yaratmaya yönelik ideolojik temeli hazırlama olarak görüyor. Yeni müfredat ile nelerin değişebileceği noktasında Hürriyetçi Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Erol Ger şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim aslında evrensel insani değerler ve ahlaki değerler üzerinde bulunmalıdır. Ancak ÇEDES projesinde de görüldüğü gibi Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenleri yok sayılarak asıl işi olmayanlar okullara gönderilmişti. Yeni müfredatın açıklanması ile beraber benzer bir durumla karşılaşmak bizler için şaşırtıcı olmayacaktır.”