Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu hakkında sert açıklamalar yaparak fetöcü imasında bulundu. Bunun üzerine Kuruoğlu, Özat’ın daha önce bu iddiaları hakkında açılmış dava ve sonuçlarını gösterdi.

‘Bank Asya’ya Sembolik 1 TL Yatırdın’

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı sosyal medya platformu X’den yapmış olduğu paylaşımda, Kuruoğlu’nun Bank Asya’ya sembolik olarak 1 TL yatırdığını, iki kardeşinin fetöden ihraç edildiğini iddia etti.

İşte Özat’ın paylaşımı,

‘’Az önce eski İYİ Partili koncukun ekibi ve ona sendika kurdurduğu Levent Kuruoğlu bir paylaşım yapmış Hani  geçmişte ülkücü olup da yıllarca Türk Eğitim Sen kaymağını yiyen, bu kişi, iddialarımızla ilgili savcılığa şikayet etmiştir ve hepsinden takipsizlik karar aldık ve iddiaların hiçbirisine savcılığa kanıt sunamamıştır.

‘KARDEŞLERİNİN FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLMEDİĞİNİ KANITLAMADI’

Ne kardeşlerinin fetö ile ilgili ihraç ve ne kendisinin Bank Asya'ya para yatırmadığına dair ifadede bulunamamıştır.

Sadece benim bilgilerime neden ulaşmış nasıl ulaşmıştır diye şikâyet etmiştir ve tüm şikayetlerinden takipsizlik kararı çıkmıştır, tazminat davalarına gelince şu anda süreç devam etmektedir kendisi hukuksal olarak hukuki süreç devam ederken dava kaybetmiş diyerek benim hakkımda yanlış beyanlar vermektedir tekrar soruyorum üç kardeşsiniz iki kardeşin fetö'den Türk Silahlı kuvvetlerine ihraç edildi mi soruyorum sadece ve sana soruyorum.

‘SAVCILIKTA İFADEN ALINDI’

Bank Asya'ya sembolik 1 TL para yatırdığın için savcılıkla ifaden alındı mı bu bir sorudur tüzel kişiliksin cevap vereceksin üyelerine cevap vereceksin bizlerle cevap vereceksin hodri meydan Hayır diyebiliyorsan buyur aktif senle ilişkilerini ve iletişimini en son görselleri ile paylaştık Hayır herhangi bir ilişkin ve iletişimim yok diyebilirsin hürriyetçi Sendikası Genel Başkanı

Konu tazminat değildir Önce sen bunlara cevap vereceksin ben Geçmişte de tazminat ödedim birine h.dük dediğim için de ödedim Bir başkasına laf ettiğim için de ödedim Sen kendin Aklan kimler aracı oldu da seni kurtardı bunları çöz’’ dedi.

'DÖRT DEFA TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ'

Bu paylaşım üzerine Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Özat’ın dört davadan tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirterek şu paylaşımı yaptı;

‘’Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanının şahsıma ve sendika kurucularımıza yönelik iftiraları nedeniyle açtığımız tazminat davalarından dördü sonuçlanmıştır. İlgili şahıs her bir davada ayrı ayrı tazminat ödemeye mahkum olmuştur. Çok sayıda tazminat davası da devam etmektedir. Kendisi muhatabımız değildir. Hukuk önünde hesaplaşmaya devam edeceğiz.’’ dedi.