Dar gelirli aileler Şubat ayı itibarıyla devlet tarafından verilen destek ödemelerini hesabında buldu. Sırada Mart ayı var. Ücretsiz eğitim desteğinden nasıl yararlanılabilir?

Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması adına Bakanlık tarafından başlatılan eğitim desteği programı yer yer belediyeler tarafından da karşılanabiliyor. Çocukların daha iyi bir ortamda maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için tüm yollar denenebiliyor.

Sosyal güvencesi bulunmayan ailelerin kanuna uygun olarak çocukların eğitimlerine destek verilmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından sunulan şartlar eğitim yardımı kapsamında aylık planlı ödemeler yapılıyor.

Eğitim destek programına başvuruda bulunmak isteyenlerin bağlı bulundukları bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarını ziyaret etmesi yeterli oluyor. Şehit, gazi ya da vazife malülü aileler ile muhtaç aileler e-devlet platformunu kullanarak eğitim öğretim yardım talebinde bulunabilir.

Bakanlık Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından kabul edilen eğitim desteği ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite talebeleri için ücretsiz ve sürekli olarak sağlanıyor. Herhangi bir kuruma gitmeye gerek kalmadan online platform üzerinden eğitim ve öğretim desteğine başvuruda bulunmak isteyenler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sayfasını kullanabilir. E-devlet sistemini kullanarak “Eğitim Öğretim Yardım Talebi” veya “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” ekranını kullanarak nakit yardım talep edebilir.