1.dönem 1.yazılı sınavlar geçtiğimiz hafta yapıldı. Ortak sınav uygulaması da hayata geçmiş oldu. yeni başlayan uygulamayla ilgili bir öğretmen ise tespit ettiği sorunları yayınladı. Tespit edilen sorunları okuyan öğretmenlerden sorunlara katılanlar da oldu.

İşte MEB ortak yazılı sınav sorunları

1-Ögrermenlere dayatılan senaryolar nedeniyle bazı öğretmenler yetiştiremediği konuları hızlı bir şekilde üstün körü geçti. 29 Ekim'di, 10 Kasım'dı tören prova vs derken yetişmeyen konular nedeniyle sıkıntı yaşandı.

2-Bazı illerde seçmeli derslerden de ortak sınav yapıldı. Malum bu sene yeni gelen seçmeli dersler vardı, konular ve kazanımlar tam belli değildi, bu nedenle dersler tam İşlenemedi, üstüne bir de dayatma gibi ortak sınav. Gerek öğrenciler gerekse öğretmenler sıkıntı yaşadı.

3-Sınav aynı saat ve aynı tarihte yapıldığı için kimi öğretmenlerin ders saatine çok fazla sınav denk geldi ve dersler baya kaynadı, konularda geride kalındı.

4-Bazı okul idarecileri tüm seçmeli dersleri aynı güne koyunca bazı sınıflar günde üç seçmeli dersten sınav yapmak zorunda kaldı veya sınavlar ertelendi. Sınavlar, saatler çorba oldu.

5-Sınavlar uygulanırken sınavı uygulayan öğretmen çoğunlukla dersi işleyen öğretmen dışında öğretmenler olduğu için öğrenciler sınav esnasında aklına takılan veya tam anlayamadığı soruları soramadı. Tabi öğrenciler açık uçlu sorulara aşina olmadıkları için bu gibi soru ve sorunlarla çok karşılaşıldı..

6-Özellikle ortaokullarda öğrenciler açık uçlu sorulara çok aşina olmadığı için cevaplar çok muallak kaldı. Öğretmenler için puanlama konusunda zorluklar yaşandı. Elbette her okul ve öğrenci profili aynı değil. Belki bazı okullardaki öğrenciler için sorun olmamıştır ama özellikle akademik düzeyi düşük okul ve öğrencilerde bu konuda baya sorunlar yaşandı