14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından favori gösterilen millet ittifakı lideri Kılıçdaoğlu %50'e ulaşamadı. Bu sürecin ardından millet ittifakına gönül veren seçmenlerin de umudu kırıldı. Kaybeden kesimi ayağa kaldıracak, yeniden umutlandıracak iddialardan biri de Kılıçdaroğlu'nun artık istifa etmesi idi. Ancak Kılıçdaroğlu'ndan henüz ses yok.

Kılıçdaroğlu İstifa Edecek mi?

Seçmen sinirli ve umudunu kaybetmiş olarak gözüküyor. Bu yüzden CHP Lideri hala istifa etmeyi düşünmüyor olması düşündürücü. Seçmeni yatıştırmak için kimi önemli isimlerin istifasını isteyebilir. Seçmen tarafından karşılık bulan isimleri de parti de önemli yerlere atayabilir. Çözümü seçmeni yatıştırmak da bulan Kılıçdaroğlu istifa etmeyi kesinlikle düşünmüyor. İsmail Saymaz’ın haberine göre bugün Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatması için istifalarını sunacak. Pazartesi günü de Parti Meclisi’nde yeni MYK üyeleri seçilecek.

Seçim Neden Kaybedildi?

Aslında kaybedişin birkaç önemli nedeni var. Bunlardan biri PKK ile işbirliği suçlaması algısının seçmende yer etmiş olması ve bunun geç farkedilip gerekli çözüme kavuşturmamaları oldu. Bir diğer başlıca neden de milletvekili listeleri diyebiliriz. Aslında en önemli nedenlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması idi. Bu kadar iddialara ve umut verici sözlere rağmen kaybedilen seçimin faturası da her zaman ki gibi Kılıçdaroğlu’na çıkmadı.

Tuncay Özkan Kemal Bey’i Başarılı Görüyor

CHP Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili olan Tuncay Özkan daha önce Erdoğan’ın yüzde 26 oy alacağını söylemiş ve kendisine anketlerin geldiğini iletmişti. Sonuca baktığımızda Tuncay Özkan’ın CHP seçmeni tarafından hedef tahtasına konulduğunu görüyoruz. Buna rağmen Tuncay Özkan bu konu hakkında açıklama yapmadığı gibi birde Kemal Bey’in başarılı olduğuna dair “ Kılıçdaroğlu büyük başarı elde etti” dedi.

İmamoğlu Geliyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu seçimin ertesi sabahı yaptığı açıklamalarla değişime vurgu yapmıştı. Bu değişimin CHP içerisinde olduğunu herkes düşündü. Haliyle belki de olağanüstü kurultayın da yapılmasını istiyor olabilir. Kurultay gerçekleşirse aday olacağı konuşuluyor.
Olağanüstü Kurultay Olacak mı?
Gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu tekrardan aday olacak. Ancak Chp’de yapılacak seçimler için de olağanüstü kurultay gibi bir konuşma geçmiyor. Var olan seçimin Temmuz’da olağan kurultay takvimi ile başlayacağı öngörülüyor.