Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen eğitim desteği günden güne azaldı. Yetersiz kalan bu destek Okul Aile Birliğini harekete geçirdi. Velilerden 400 TL para talep edildi.

Sosyal medyanın gündemine damga vuran bu konu okullarda eğitim materyallerine ve gıdaya erişimde sorun çeken öğrencilerin farklı bir boyutunu da öne çıkarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere sağlanan aylık nakdi destek tutarı yeni yılda yüzde 50'ye kadar azaldı.

Okul Aile Birliği Üyeleri Duruma El Attı!

Bu durum öğrencilerde eğitim süresinde eksikliğe sebep oldu. Gazimağusa da bir okulda Okul Aile Birliği bu duruma el attı. İhtiyaç sahibi bazı öğrencilerin mağduriyetini engelleyebilmek için Okul Aile Birliği üyeleri tarafından velilere çağrıda bulunuldu. Her veliden 400 TL talep edildi.

Bu sayede öğrencilerin aylık yemek masraflarının ödenmesi hedefleniyor. Öte yandan Bakanlık tarafından uygulanan eğitim desteği kapsamında verilen azaltılmış ödenek öğrencilerin aylık sadece 4 günlük yemek masrafını karşılayabiliyor.