Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün Ankara’da öğretmenleri konuk etti. Bakan Tekin’e önlük meselesi de dile getirilirken Öğretmenler Sendikası’nın eski başkanı Fatih Açıkgöz şu soruyu sordu:

‘’Öğretmenlerin ciddi kısmı önlük giymek istemiyor. Siz önlük giymek mecburi değil dediniz ama bazı idareciler bunu zorunlulukmuş gibi öğretmenlere dayatıyor. Öğretmenler gününde de önlük hediye edilmesini istemiyoruz. O parayı depremzede öğrencilere eğitim bursu olarak verebilirsiniz. Öğretmenler olarak Öğretmenler gününde önlük değil 1 maaş ikramiye istiyoruz.’’

Bakan Yusuf Tekin’in cevabı,

‘’Öğretmenlerin önlük giymesini bazı sebeplerden istiyoruz ama mecburi değil. 1 maaş ikramiye konusunda mali konuları dile getirdi. Öğretmenlerin mali iyileştirmeleri için 2024'ü işaret etti. 24 Kasımda önlük hediye edilecek.’’ şeklinde oldu.

Öğretmenler önlük giyme konusunda tedirginliklerini bir kenara bırakmalı, önlük giymek zorunlu olmayacak. Eğer sizi mobing, baskı ile önlük giymeye zorlayan idareciler olursa Öğretmen Haber daima yanınızda.