Atanmayı bekleyen birçok öğretmenin gündemi Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklayacağı atama takvimi. Hem atama sayısı hem de branş dağılımı öğretmenler tarafından merak edilirken, Bakan Yusuf Tekin’in atama takviminin açıklanacağı tarihe dair daha önceki açıklamaları gündem oldu.

‘Ekim sonunda açıklamayı planlıyoruz’

Bakan Yusuf Tekin’in katıldığı bir programda atama takvimine dair ifadeleri tekrar gündeme gelirken beklemekten sıkılan öğretmenler Bakan Tekin’e tepki gösteriyor. Tekin katılığı programda aynen şu ifadeleri kullanmıştı. ‘Ekim ayı sonu itibariyle biz öğretmen alım takvimimizi ilan edip, kaç kişi alınacağını ve branş bazlı olarak da kaç kişi alınacağını ilan edip Şubat ayı yani yeni bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni öğretmen arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz.’

Diğer bakanlıkların alımları açıklandı

Yusuf Tekin geçtiğimiz ay ise atama takvimi için MEB bütçe görüşmeleri sonrasını işaret etmişti. TBMM’de geçtiğimiz hafta yapılan bütçe görüşmelerinin arından da bakanlık henüz atama takvimiyle ilgili açıklama yapmış değil. Atama bekleyen pek çok öğretmenin odaklanmış olduğu atama sayısı ve branş dağılımının daha fazla gecikmeden açıklanmasını umuyoruz.