Sosyal medyada özellikle atama bekleyen öğretmen adayları tarafından Bakan Yusuf Tekin tepkilere uğramış durumda. Bunun sorumlusu Hazine ve Maliye Bakanlığı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan mı? Yoksa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mi?

Atamalar İçin Çok Geç Kalınmadı mı?

erdogan-yusuf-tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’İn son açıklamalarında branşlara ve atama sayılarına değinmemesi büyük problem yarattı. Aslında temel neden ekonomi olarak düşünebiliriz. Çünkü bu ülkede pandemi zamanında atama müjdesi açıklandı, darbe girişiminden 1 ay sonra atama müjdesi açıklandı, geçen sene yine Bakan Yusuf Tekin zamanında rekor atama da geldi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yaptığı çıkış sonrası bütçede problem olduğu aşikar. Bununla beraber Bakan Yusuf Tekin her zaman atama sayıları için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı da hedef göstermişti. 2024 yılı için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli şekilde çalıştığını dile getiren Bakan Tekin atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak belirleyeceğiz demişti. Bunlara baktığımızda ekonomide ki büyük problemlerin atamaları aksattığını görüyoruz.

Aslında her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin için büyük tepkiler oluşsa da belirlenen bütçe çalışmalarına bakıldığında öğretmenlere atamalara sıra gelmiyor gibi gözüküyor. Bu da Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde bütçe açısından problemli bir süreç olduğunu gösteriyor.

Bizde en kısa zamanda koordineli çalışmaların mutlu son ile bitmesini ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bu kadar atamaları ertelemesine rağmen rekor bir sayı ile atama sayılarını ve branş dağılımlarını açıklamalarını istiyoruz.