Yeni yönetmelik kapsamında hangi öğretmenlerin idareci olabileceği konusunda merak edilen süreç netleşmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından paylaşılan güncel yönetmelik kapsamında öğretmenlerin müdür ya da müdür yardımcısı olabilmeleri için gereken atama takvimi ile ilgili değişiklik yapıldı. Bu değişiklik kapsamında daha önceden görevi terk etmiş olan okul müdürlerinin geri dönüşü mümkün hale getirildi.

Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi konusunda paylaşılan haberin detaylarında en çok dikkat çeken kimlerin geri dönebileceği oldu. Konu ile ilgili yapılan paylaşımda henüz bir yıl idarecilik yapmış olanların yeniden görevlendirilmesi ile ilgili merak edilen soru da yanıtlanmış oldu.

1 Yıl Yöneticilik Yapmış Müdür Yardımcısı için Ne Değişti?

Önce yöneticilik görevinde bulunmuş olan öğretmen olarak görevini sürdürenler yeniden ve ilk görevlendirmeden sonra yapılacak duyuru sonrası başvuruda bulunabilecek. Değişen yönetmeliğe göre yıllar önce 1 yıl müdür yardımcılığı yapmış olan bir öğretmen önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek ilk atamalarda eğer boş kontenjan bulunursa MEB'e bağlı okullarda müdür yardımcısı olarak tercihini sunabilecek.