Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavıyla ilgili güzel haberi sosyal medya hesabından dün akşam duyurdu. Bakan Tekin, Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili sınav giriş ücreti alınmayacağını açıkladı.

Uzman öğretmenlik sınavı kaç para?

Uzman öğretmen ve başöğretmen olmak isteyen öğretmenlerin gireceği ÖKBS başvuru ücreti 530 TL olarak açıklanmıştı. Ancak Bakan Tekin sosyal medya hesabı aracılığıyla, öğretmenlerden sınav giriş ücreti alınmayacağını açıkladı. Bakan Tekin konuyla ilgili paylaşımında ‘’Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 19 Kasım Pazar günü uygulanacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları bugün itibarıyla başlamıştır. Söz konusu sınav için ücret almamayı kararlaştırdık. Öğretmenler Odası Buluşmaları sohbetlerimiz doğrultusunda öğretmenlerimizi bizzat dinleyerek çözüm geliştirmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

2023 uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman?

Uzman öğretmen ve başöğretmen olmak isteyen öğretmenlerin gireceği ÖKBS sınavı için başvurular başladı. Açıklanan sınav takvimine göre 25 Eylül itibariyle başvurular başladı.