Eyüpsultan'da katıldığı Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulunun açılış töreninde önemli açıklamaları yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in değindiği önemli konuları sizlerle paylaşıyoruz. Törende konuşan Bakan Tekin, okul açılışlarına destek olan başta Özdemir ailesi olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletmiştir.

Konuşmasına eğitim ve öğretim süreçlerinde dijital verilerin dağıtımını gerçekleştirmiştir. 2002 yılı ile günümüz eğitim sistemini karşılaştırarak, dünyanın herhangi bir yerindeki bir insanın gözünden bakıldığında eğitimdeki yeniliklerin devrim niteliğinde olduğuna dikkat çekmiştir. Özellikle ders ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları açısından dünyanın hangi konumunda olursa olsun en iyi ülkeler arasında yer aldığımıza vurgu yapmıştır.

Hayırseverlerin Katkısı Büyük

Öğrencilerin masalarına yılda 200’ün üzerinde kitap bırakıldığını belirterek, fiziki yöntemler açısından ciddi bir devrim niteliğinde olabilecek işlere imza atıldığını açıklamıştır. Bu aşamada ise hayırseverlerin ve yerel yöneticiler ile belediye başkanlarının büyük desteğinden söz etmiştir. İstanbul Valisi Davut Gül’ün konuşmasında dikkat çeken bir nokta ise hayırseverler ile yapılan protokoller ile ilgilidir. Son 8 aylık süreçte 34 hayırsever ile toplantı ve protokol yapıldığına dikkat çekmiştir.