Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan memur maaşlarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Ocak ayında memur maaşlarına yansıyan zammın %50’ye yaklaşacağını ifade eden Bakan Işıkhan, emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

2024 Ocak en düşük öğretmen maaşı ne kadar olacak?

Yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan memur zammının öğretmen maaşın uygulanmasıyla birlikte 2024 Ocak ayı en düşük öğretmen maaşı 34 bin 800 TL olacak. Bu tutara Temmuz ayında yapılan 8077 TL’lik seyyanen zam tutarı da oransal zamma eklenecek.

En düşük memur maaşı 2024

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada memur maaşlarındaki yukarı yönlü finansal iyileştirmenin %50’ye yakın olduğunu söyledi. Bakan Işıkhan "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." Dedi.

‘’Emekli maaşıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor’’

Emekli maaşlarıyla ilgili yapılan çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda sürdüğünü ifade eden Işıkhan çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı’na sunulacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işçiyi ve memuru enflasyona ezdirmeyecek oranda tedbirler aldıklarını, emeklileri de aynı şekilde gözeteceklerini sözlerine ekledi.