Anayasa Mahkemesi aldığı kararla öğretmenlerin maaşları bir kesintiye uğradı. Mart ayında hesaplara aktarılması beklenen yüzlerce öğretmenin maaşları yeniden hesaplanmaya başlandı.

Olay 5 Mart tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile başladı. Toplu sözleşme ikramiyesini düzenlemesi ile ilgili kararnamedeki 4. maddenin 2. ve 4. fıkraları iptal edildi.

375 sayılı kanun hükmündeki kararnamede iptal edilen kısım sendika üyesi kamu personelinin sözleşme desteğinin ödenebilmesi için tüm kurumların maaşlarının sistemde yeniden hesaplanmasını gerektirdi.

Eğitim camiası tarafından büyük tepki ile karşılanan Anayasa Mahkemesinin bu kararı sonrası maaş hesabı baştan yenilendi. Konu ile ilgili 2 milyon memurun maaşından ortalama 345 TL kesinti olacağı ifade ediliyor.

Muhasebeye İletilen Maaşlar Yeniden Hesaplanacak!

Öte yandan muhasebeye gönderilmiş kişilerin maaşları ne olacak? sorusu da yanıt buldu. Muhasebeye iletilmiş maaşların geri iade edileceği ve alınan karar nedeniyle yeniden hesaplatılacağı söylendi. Resmi makamlardan alınan kararla ilgili aksi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen ilerleyen günlerde mağduriyetin giderilmesi adına yeni bir hamle yapılması bekleniyor.