Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda kadrolu olarak görev alan öğretmene verilen sandık görevi nedeniyle toplantıya katılmak zorunda kalan öğretmenin ek ders ücretinde kesinti olacak mı? Bakanlık konuyla ilgili açıklama yaptı.

Zorunlu olarak veya talep azlığı durumunda resen sandıklarda görevlendirilen öğretmenin seçim görevi için toplantıya katılmasından kaynaklı derse girememesi ek ders kesintisine sebep oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili görüş yazısını paylaştı. Seçim görevi için herhangi bir dersini aksatarak toplantıya katılan öğretmenin ek ders ücretinden kesinti olacağı bildirildi.

Fiilen ders görevini yerine getirmediği için böyle bir uygulama yapıldığı da eklendi. Konuyla ilgili 81 ildeki okul müdürlerine gönderilen görüş yazısında Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin durumuna yer verildi.

MEB Söylentilere Son Noktayı Koydu!

“Seçim hazırlığı amacı ile toplantılara katıldığı gün ek ders görevini yapmış sayılacakları yönünde herhangi bir düzenleme bulunmuyor” diyen Bakanlık bu konuda öğretmenleri uyardı: “Söz konusu gün içerisinde fiilen yerine getirilmeyen meslekle ilgili çalışmalarda ek ders ücretinden yararlanılması mümkün değildir.”