3 gün önce İlyas Bul çalıştığı Akkuyu Nükleer Enerji Santrali şantiyesinde düşerek beyin kanaması geçirmişti. Beyin kanaması geçiren öğretmen hastaneye kaldırılmış ve müdahale edilmişti. 3 günün sonunda yaşam mücadelesini kaybeden genç öğretmen İlyas Bul hayata gözlerini yumdu. Genç öğretmenin vefatı bir kez daha ülkenin acı gerçeği atanamayan öğretmen sorununu gündeme getirdi.

Vekil Ali Boz: Sorumlu AKP İktidarıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Boz öğretmen İlyas Bul’un kaybının ardından konuya ilişkin açıklamanalar yaptı. Boz ‘’Gencecik bir öğretmenin Akkuyu cehenneminde yaşamını yitirmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır’’ dedi. Bir başka Milletvekili Ali Bozan’ın konuyla ilgili açıklamaları:

Akkuyu, ilk günden beri skandalların santrali oldu. Birçok işçinin kölelik şartlarında çalıştırıldığı Akkuyu'da daha önümüzdeki günlerde tüm kamuoyuna yansıyan bir zehirlenme vakası yaşandı. İnsanların canını ucuz gören bu siyasi iktidar, halka bu zulmü reva görüyor. Sonuç ne oldu? Hiçbir şey. Çünkü denetim yok, tedbir yok.