Kış, Aralık ayının başında Doğu illerimizde etkili olmaya başlarken Batı illerimizde de sıcaklıklar eksi derecelerde seyretmeye başladı. Kış ayları beraberinde birçok olumsuzlukları beraberinde getirirken bunlardan biri de araba camlarının buzlanması.arabanin-onu-karton

Sabah kalktınız aracınızı çalıştırdınız fakat buzlanan camınız bir türlü çözülmüyor ve harekete geçemiyorsanız mutlaka geceden aracınızın ön camına karton koymayı deneyin. Buz çözücü spreyler ya da sert bir şekilde silmek yerine nazikçe camları silmek buzlanmayla mücadelede önemliyken, geceden koyduğunuz karton parçası işinizi ciddi derecede kolaylaştırıyor.

Aracınızın ön camına karton koymanın bir diğer avantajı da silecek lastiklerinizin hasar görmesini engellemesi. Karton, silecek ile cam arasında bir duvar oluştururken hem sileceklerin ön cama yapışmasını hem de camınızdaki don oranının minimumda kalmasını sağlıyor.

Hava Durumuna Dikkat Edindonmus-araba-cam

Ancak dikkat etmeniz gereken önemli bir durum var. Eğer yağış olursa karton parçası ıslanabilir ve parçalanabilir bu sizin daha fazla uğraşmanıza yol açabilir. Bu yüzden havanın yağışlı olmadığına dikkat ettin.