Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ak Parti’nin TBMM Grup Toplantısı öncesi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan’a yöneltilen ara tatil kalkacak mı sorusuna "Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız." yanıtını veren Bakan Tekin, böyle bir çalışmanın olmadığını ancak kamuoyu oluşması halinde farklı bir uygulamaya geçilebileceğinin sinyalini vermişti.

Bazı öğretmen ve velilerde öğrencinin tam okula ısındığı esnada ara tatil olmasının öğrencinin motivasyonunu ve istikrarını engellediğini düşünüyor. Bu konuda sitemize çok sayıda ihbar ve yorum geliyor.

Bakan Yusuf Tekin, her şeyin tartışılması ve dile getirilmesine adına oluşturduğu ‘’Öğretmenler Odası Buluşmaları’’ ile öğretmenlerin derdini ve sıkıntılarını dinleyerek çözümler üretiyor. Bu buluşmalarda öğretmenlerin ara tatil uygulaması ile tepkileri ölçülecek.

Ortaya atılan yeni iddialar ise ara tatil sisteminin kaldırılarak yerine daha verimli bir sistemin inşa edilmesi. 2018-2021 yılları arasında görev yapan Bakan Ziya Selçuk  döneminde getirilen ‘’ara tatil’’ uygulamasının amacı öğrenci verimini artırmak ve kültürel olarak kendilerini daha fazla geliştirmelerini sağlamaktı. MEB bu konuda yalnız başına karar almayarak mevcut sistemin de iyileştirilebilmesi için çalışmalarını sürdürecek.

MEB, iddialara göre e-Okul ve MEBBİS üzerinden bir anket açarak bu konuyu öğretmen ve öğrencilere soracak. Ortaya çıkan sonuçlar ile birlikte ara tatil uygulamasının yeniden inşa edilmesi bekleniyor.  Bu anketin hedefi ise ara tatil kalkmalı mı kalkmamalımıdan ziyade geniş bir soru yanıt havuzunun oluşturulması ve genel düşüncelerin değerlendirilmesi olacak.