Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci ara tatilin iptal edilmesine yönelik bazı ifadelerde bulunması kafaları karıştırdı. Öte yandan Ramazan Bayramı dönemine denk gelen ikinci ara tatil için ne planlanıyor? merak edildi.

Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminde yer alan ikinci ara tatil Nisan ayına denk geliyor. Nisan ayı içerisinde ise Ramazan Bayramı bulunuyor. Geçtiğimiz Kasım ayında uygulanan 5 günlük ara tatilin aynısının Nisan ayında da uygulanması beklenirken Ramazan Bayramı tatiline denk gelen süreç kafaları karıştırdı. İkinci ara tatil iptal olur mu? İkinci ara tatil ne zaman yapılacak? merak edildi.

Ramazan Bayramı ile İkinci Ara Tatili Birleşir mi?

Milyonlarca öğrenci ve veli ikinci ara tatile Ramazan Bayramı ile birleşir mi? sorusunu araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi takvimine göre Ramazan Bayramı'nın 1. günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. 3 gün boyunca devam edecek bayram 23 Nisan Pazar günü sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığının paylaşmış olduğu ara tatil takvimini ile bir araya gelen Bayram tatili toplamda 9 günlük yeni bir tatil olanağı tanıyor.

Ara Tatil Kalkıyor mu?

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “İkinci ara tatilin bayram haftasına gelmesi nedeniyle biraz zor, olmayacak gibi duruyor” açıklamasında bulunmuştu. Ara tatil kalkıyor mu? endişesi oluşurken katıldığı bir canlı yayın programında Tekin: “Ara tatili kaldırmıyoruz. Böyle bir şey gündemimizde yok” dedi.