Eğitim camiası çalkalanıyor. Anayasa mahkemesinin 76. maddesi göz önüne alınarak yapılan Şube Müdürlüğü atamaları iptal mi edildi? İşte detaylar…

657 sayılı devlet kanununun 76.maddesine göre geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Şube Müdür atamalarının iptal istemi için dava açılmıştı. Liyakat Sen Başkanı Emir Kazak açılan davanın sonuçlandığını ve kazandıklarını sosyal medyadan paylaştı.

Anayasa mahkemesinin 76. maddesi ile yapılan Şube Müdürlüğü atamaları tamamen iptal edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada “adalet mülkün temelidir” diyen Emir Kazak kararın 30 gün içerisinde uygulanmasını beklediğini de ekledi. Bu haber paylaşıldığında eğitim camiasından da farklı tepkiler geldi. Anayasa Mahkemesinin herhangi bir şekilde istinaf yolu açık olmak üzere karar vermiş olması şaşırtıcı bulundu.

Mahkeme O Karara Ne Hükmetti?

Mahkeme kararıyla atamaların iptal edildiğini söyleyen Liyakat Sen Başkanı Emir Kazak sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili imzalı belgeyi de paylaştı. Anayasa Mahkemesi bu kararını uzun bir metin paylaşımı ile açıklarken detaylara şu bilgiyi ekledi: “Nitekim benzer bir uyuşmazlıkta Ankara Bölge İdare Mahkemesi idari dava dairesinin 4 Mayıs 2023 tarihinde aldığı karar da aynı yöndeydi.”