Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim camiasında getirdiği yeniliklerle son günlerde adından sıklıkla söz ettiriyor. Açık Öğretim Lise sınavları ile ilgili yeni bir karar alma ihtimali nedir?

2023 yılında ÖSYM'nin AÖF komitesi 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi kararını resmen başlattı. Uygulama kapsamında öğrencilerin tepkiyle karşıladığı bu durum Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dikkate alınacak mı? merak ediliyor. Sosyal medyada büyük bir talep oluşmuş durumda. Özellikle ailesini kurmuş ve öğrenimine dışarıdan devam ettirenler bu sistemi oldukça gereksiz buluyor.

4 Yanlış 1 Doğruyu Götürme Uygulaması Kalkacak mı?

4 yanlışın bir doğruyu getirmesi uygulaması önümüzdeki dönemde tamamen kalkar mı? ya da bu uygulamaya alternatif bir yöntem mi getirilir? henüz bilinmiyor. 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi sistemini eleştirenlerin pek çoğu adayların var olan puanlarının düşmesi, dönemin uzaması ve ezberci eğitime teşvik etmesi gibi farklı sebepler görülüyor. Öte yandan AÖF diploma değeri artarken kopya çekmeye yeltenme gibi farklı usulsüzlüklerin de ortadan kalkması mümkün görülüyor.