2012 yılında alınan 4+4+4 eğitim sistemi aradan geçen 12 yılın ardından kalkıyor mu? Öğrencilerin eğitim düzeyine ve gelişimine uygun olmadığı düşünülen 4+4+4 eğitim sistemi bazı eğitim çevreleri tarafından kaldırılması gereken bir uygulama olarak görülüyor.

Öğrenciler var olan bu sistemle liseye geçişte zorluk çekiyor. Pek çok eğitimciye göre ise öğrencilerin yeteneklerini baltalıyor. Bakanlık tarafından sistemin değiştirilmesine yönelik resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen kulisten sızdırılan bilgiye göre farklı bir eğitim modelinin değerlendirilmesi olası gözüküyor.

4+4+4 Sistemi Ne Zaman Değişecek?

Bu yönde gelen taleplerin incelenmesi ve konuyla ilgili önümüzdeki yıl itibariyle yeni bir adım atılması da beklentiler arasında yer alıyor. Zorunlu eğitimin 4+4+4 olması kararı sonrası her yıl farklı bir tepki ile karşılanan bu karar için 1+5+4+3 yönünde değişiklik olması da mümkün gözüküyor, gibi farklı paylaşımlar yapılsa da konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Eğitimde köklü değişikliklerin gerçekleştirildiği bu günlerde bu sistemin de değiştirilmesi olası gözüküyor.