Kuzey ve Batı Avrupa’da çalışma ve eğitim sistemlerinde günden güne yaygınlaşan 4 gün çalışıp ya da okula gidip 3 gün tatil yapma fikrinin Türkiye’de de uygulanacağına dair haberler sık sık gündeme geliyor. Halbuki şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı ya da herhangi bir yetkili bu konuda bir işaret vermiş bile değil.

Öğretmenler kararsız

Türkiye’de şu an için bu fikir gündemde olmasa da öğretmenleri ikiye bölmüş durumda. Bir grup öğretmen eğitim sisteminin şu anki verimsizliğinin azalacağını daha etkili ve verimli bir sisteme geçileceğini düşünüyor. Öbür yandan öğretmenlerin bir kısmı da Türkiye’nin Batı Avrupa olmadığını böyle bir sistemin Türkiye için uygun olmayacağını düşünüyor.

Ek ders ücretleri azalacak

4 gün okul 3 gün tatil sisteminin uygulanmasıyla birlikte yaşanması muhtemel mağduriyetlerden biri de öğretmenlerin ek ders ücretlerinin azalması olacak. Ders sayısının azalmasıyla birlikte öğretmen atamaların düşük sayılar ve ek ders ücretlerinde azalma yaşanması muhtemel. Bu durum da öğretmenlerin en azından bir bölümünü mutlu etmekten oldukça uzak.