31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde görev alacak öğretmenlerin pozisyonlarına yönelik 2024 yılı güncel ödeme oranları belli oldu mu?

Mart ayına girmeye sayılı günler kala öğretmenlerin merak ettiği yerel seçimlerde sandık görevlisi ne kadar ödeme alır? sorusu yanıt buldu. Seçimde sandık başında görev alacak öğretmenim pozisyonuna göre alacağı ücret değişkenlik gösteriyor. Memurlara, bina sorumlularına ve siyasi parti üyelerine ödenen ücret değişebiliyor.

31 Mart yerel seçimlerde sandık başkanı olacak olan memura ödenecek ücret 2.947 TL oldu. Seçim günü boyunca sandık başında sandık başkanlarına verilen tüm sorumluluklar göz önüne alınarak bu rakam belirlendi.

Hangi Pozisyona Ne Kadar Ödenecek?

31 Mart yerel seçimlerinde memur üye olarak yer alacaklar sandık başkanları ile çalışarak 2.088 TL ödeme alacak. Seçimlerde bina sorumlusu olarak görev alacaklar 2.936 TL ödeme alacak. Seçimlerde görev alan memurların sandık görevlisi, sandık başkanı veya bina sorumlusu olarak görevlendirilmesinden alacağı ücret ile parti üyesinin alacağı ücret arasında belirgin bir fark bulunuyor. Parti üyelerine ise 1.044 TL ödenecek.