O belediye bir ilke imza attı. EKPSS sınavına girecek olanlar için ücretsiz başvuru yapabilme fırsatı sundu.

“Gayret sizden destek bizden” sloganı ile yola çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş devlet okullarında, özel okullarda ya da açık liselerde okumakta olan ya da mezun öğrencilerin ödedikleri sınav ücretlerinin ihtiyaç dahilinde hesaplarına iade edilebileceğini açıkladı.

Bu müjdeli haberin ardından “Daha özel bir uygulamamız var” diyerek şu sözleri paylaştı: “Şehrimizde 2024 EKPSS'ye girecek olan tüm bireylerimizin sınav ücretleri belediyemiz tarafından karşılanacak.”

EKPSS Başvuru Ücreti Desteği Nasıl Alınır?

Konu ile ilgili Bursa Belediyesi tarafından sunulan bu destek ödemesinden nasıl faydalanılabilir? sorusu gündeme geldi. 2024 EKPSS sınavına girecek olanlar onaylanmış sınav başvuru belgesini sınavdestek.bursa.gov.tr internet adresi üzerinden 15 Mart tarihine kadar online olarak iletmesi yeterli olacak. Başvuru yapanlar ödemiş oldukları sınav ücretlerini hesaplarına geri alabilecek.

YKS Öğrencileri de Desteklenmişti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan bu destek 1 Mart tarihi itibariyle başvuruya açık hale getirilecek. Konu ile ilgili belediye geçtiğimiz günlerde YKS sınavına girmek isteyen fakat başvuru ücretini ödeyemeyen öğrenciler için sınav başvurusu ücreti desteği adı altında nakit destek ödemesinde de bulunduğu biliniyor.