Öğretmenlere rekor promosyon rakamları peşi sıra gelmeye devam ediyor. Bu kez haber İzmir Buca'dan geldi. O rakam ilk kez test edildi.

Öğretmenlerin yıllardır kanayan yarası düşük promosyon ödemeleri nihayet yükseliyor. Geçtiğimiz yıl promosyon uygulamalarında en düşük emekli maaşı ile yarışır astronomik rakamlar artık geride kaldı. Her ilden farklı zamanlarda yapılan açıklamalar öğretmenlere ödenen promosyon tutarındaki 1 yıllık gelişmeyi de gözler önüne seriyor.

Son olarak İzmir'in Buca ilçesinde hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bankalarla yaptığı sözleşme kapsamında o rekor teklifi sundu. Alınan karar kapsamında öğretmenlere 34.000 promosyon ödenmesine karar verildi.

3 Yıllık Maaş Karşılığında Hesaba Yatacak!

Sosyal medyada müjde ile duyurulan bu haberin ardından farklı illerden de aynı hamlenin gelmesi beklenirken sözleşmenin detayları da belli oldu. Buca Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Bankası arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında 3 yıllık maaş ödemesi karşılığına denk gelen 34.000 TL promosyonu Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan tüm personellere yatırılmasına karar verildi.