2024 yılı atama takvimi için geri sayım başladı. Gözler meclise çevrildi. Bakan Tekin'in yaptığı açıklama sonrası öğretmen atama takvimine yönelik başlayan bekleyiş sona erdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin öğretmen atamasına yönelik Şubat ayı mesajını paylaştı. Her yıl Şubat ayında paylaşılan boş kadrolara yönelik atama yapılma kararı için bu yılda Şubat bitmeden yeni bir açıklama yapılmasına yönelik işaretler verildi.

2023 yılı Mayıs ayında 45.000 öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yılı atama takviminin personel.meb.gov.tr adresi üzerinden paylaşılması bekleniyor.

MEB Bakanı Tekinden 2024 Yılı Atama Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in işte o atama açıklaması:

“2023 puanı ile öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Tahmin etmekteyim ki önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığımızın bize verecekleri kadro sayısı doğrultusunda bir takvim oluşturacağız.”

2024 yılında öğretmen ataması olacak mı? sorusuna Bakan Tekin “Mutlaka olacak. Bütçe genel kuruldan geçtikten sonra tarih verebileceğiz. Kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl belirleyeceğimizi açıklamanın ardından karar vereceğiz”

Öğretmen atamasına yönelik boş kontenjanların paylaşılması ve branş dağılım tablosu kabine toplantısının ardından belli olacak.