Eğitimin hemen her alanında radikal değişiklikler yaşanıyor. Peki memura sicil affı geliyor mu? İşte Bakanlığın 18 yıl aradan sonra alması beklenen o kararın detayları…

Memur disiplin affı yasası son olarak 2006 yılında gündeme getirilmişti. Aradan tam 18 yıl geçti. Memurlara bir yeni bir af gelir mi? sorgulaması yapılmaya başlandı.

Özellikle eğitim sisteminde radikal kararların alındığı bu günlerde memurların en çok merak ettiği konulardan biri oldu. Sicil affı çıkacak mı? memura disiplin affı var mı? memur disiplin affına yönelik henüz yapılmış yeni bir uygulama yok.

Memur Disiplin Cezası Hangi Hallerde Geçerli Olur?

Hainlik, hırsızlık, yüz kızartıcı suçlar dışında kamu çalışanlarının disiplin suçu nedeniyle görevinden uzaklaştırılması konusu herhangi bir af kararı ile geri dönüşleri başlatır mı? bilinmiyor. Resmi makamlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Peki bir memur hangi hallerde disiplin cezası alabilir?

Görev yaptığı bölgede genel ahlak ve edep dışı davranışlarda bulunan, bu tür yazılar, işaret ya da resimler çizerek verilen emirlere itiraz eden, borçlarını kasti olarak ödemeyen, kurumların huzurunu ve çalışma düzenini bozan memurlar için uygulanmaktadır.