Milli Eğitim Bakanlığı 8.ve 12. sınıfları ilgilendiren devamsızlık kararı ile ilgili gelen talepler için ne söyledi? Bakanlık devamlılık zorunluluğunu kaldırdı mı?

YKS sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri devam sorumluluğunun kalkmasını istiyor. Sınava odaklanmakta zorluk çeken YKS adayları derslerle birlikte sınava hazırlanmanın mümkün olmadığını söylüyor. Aynı şikayeti velilerde iletiyor. Çocuklarını etüt merkezlerine gönderen veliler okulla beraber yükümlülüğü artan öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanırken stresli olduklarına dile getiriyor.

Bakanlık bu konu ile ilgili ne söylüyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantı sırasında 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlık uygulaması için af yok demiş, okul müdürlerine seslenmişti: “Devamsızlık silme uygulaması artık yapılmayacak.”

Kulisten sızan bilgilere göre müfredat yenileme çalışmaları içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu da değiştirecek. Öğrencilerin sınav stresini azaltarak daha motive olmalarını sağlayabilmek için devamsızlık sebebiyle sınava giremeyen öğrencilerin oluşan mağduriyetinin en kısa sürede önlenmesi bekleniyor. Konu ile ilgili henüz Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.