Milyonlarca öğretmen adayı dün düzenlenen kabine toplantısı sonrası atamalarla ilgili açıklama yapılmasını beklenirken kabineden herhangi bir ses çıkmadı. Öğretmen atamaları seçim sonrasındaki döneme kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin seçim öncesi yapılacak son kabine toplantısına işaret ederek öğretmen atamalarının netleşme ihtimaline dikkat çekmişti. Dün öğle saatlerinde düzenlenen toplantı sonrası Beştepe'de açıklama yapan Cumhurbaşkanından 2024 atamalarına yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.

Öğretmen adaylarını hayal kırıklığına uğratan bu durumun ardından neden bir açıklama yapılmadığına yönelik fikir paylaşımları başladı. Atama takviminin henüz oluşmamasının en büyük sebebi olarak yerel seçim sonuçlarının etkilenmemesi olduğu söyleniyor. İddia boyutunda olan bu söylenti henüz yetkililer tarafından resmi bir şekilde yanıtlanmadı.

2024 Yılında Kaç Kişi Atanacak?

Öğretmen atamaları konusunu 31 Mart yerel seçimlerinden sonrasına kaldığı söyleniyor. 2024 yılında kaç öğretmen atanacak? Hangi branşlara ne kadar kadro verilecek? Henüz sayı belli değil. Cumhurbaşkanı tarafından paylaşılacak sayı sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin branş bazlı dağılım sürecini başlatacak.