Yusuf Tekin’e haksızlık mı yapılıyor. Yusuf Tekin neden tepkilerin odağına oturdu. İşte detaylar…

Yusuf Tekin Açıklamaları Gündemden Düşmüyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sosyal medya da büyük tepkiler var. Okullar açılmadan ders programlarını plandı ve okullar açılmasına 2 hafta kala seçmeli dersleri değiştirdi. Sene başından belli olmayan seminerler için, az bir süre kala yüz yüze seminer olacak dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakat kaldırılacak açıklaması yapmış olsa da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı programlarda mülakatın önemini açıkladı ve daha da zor hale getirdi. Okullar açıldıktan sonra ölçme değerlendirmeleri değiştirdi. Haliyle bunun gibi bir çok değişim “kervan yolda düzülür” mantığıyla eğitim sistemine entegre edince, haliyle sosyal medya da her gün gündem olmaya başladı.

Yusuf Tekin’e Haksızlık Ediliyor!

Yusuf Tekin’e tepki gösteren olsa da bir o kadar da destek var. Milli Eğitim Bakanı’nın mesleğe dair yetkinliğinin üst düzey olarak görüldüğü ve gerekli çalışmaları ileriye dönük yaptığı düşünülen Bakan Tekin için haksızlık yapılıyor söylemleri de ona yapılan tepkilerle eş değer olarak artmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şiddet olaylarında da başrolü oynayarak gerekli çalışmaları hızla başlatmıştı. Öğretmenler odası programlarıyla da direk öğretmenlerin sorunlarını dinleyip çözüme kavuşturmayı isteyen Tekin “kısa vadede değil uzun vadede bu planların ne kadar etkili ve gerekli olduğunu göreceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstifa Etti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sayfası baktığımızda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sözde istifası hakkında herhangi bir açıklama yoktu. 4 Haziran 2023 tarihinde göreve gelen Bakan Yusuf Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığı görevine devam ediyor.

Editör: Birkan Erel