Azerbaycan Bakü’de görev yapan bir öğretmenin beyin kanaması geçirdiği haberiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Tekin, Sağlık Bakanlığı ve Bakan Koca adeta seferber oldu. Türkiye’ye getirilerek Bilkent Şehir Hastanesi’ne yatışı yapılan öğretmenin sağlık durumunun daha iyi olduğu ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Bakan Tekin’in açıklaması:

Bakanlığımız yurt dışı teşkilatında Azerbaycan'da Bakü Türk Anadolu Lisesinde görev yaparken beyin kanaması geçiren ve profesyonel müdahaleye ihtiyaç duyan öğretmenimizin durumu bize ulaşır ulaşmaz Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca'yı durumdan haberdar ettik.

Bakanımız ilk günden itibaren öğretmenimizin tedavi süreci ile birebir ilgilendi. İvedilikle müdahale edip ambulans uçak ile öğretmenimizin Bilkent Şehir Hastanesine naklini gerçekleştirdi. Çok şükür öğretmenimiz hayati tehlikeyi atlattı.

Bu vesileyle başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, Bilkent Şehir Hastanesi personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Eğitim ailemizin her bir ferdi bizim için çok kıymetlidir. Öğretmenimize bir kez daha acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.

Editör: Deniz Beyatlı