Yapay zekanın gündelik hayata dahil olduğu bugünlerde yükseköğretim kurulu ilginç bir karar aldı. O üniversitenin öğretimine yeni bir bölüm daha eklenecek…

Eğitim camiasında büyük yenilik olarak paylaşılan o haberin detayları belli oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi artık yapay zeka konusunu üniversitede eğitim görülebilir bir ders olarak okumak isteyenler için fırsat sunacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından YÖK'e gönderilen onay yazısında yapay zeka ve Veri Bilimi isimli bölümün açılması talep edilmişti. Aradan geçen zamanın ardından YÖK’ten konu ile ilgili onay yazısı geldi. Resmi internet sitesi üzerinden konu ile ilgili açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi diğer üniversitelerin müfredatına etkileyecek ilk adımı atmış oldu.

YÖK O Talebe Yeşil Işık Yaktı!

Yükseköğretim kurumu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelen talebi olumlu karşıladı. Konu ile ilgili KTÜ “Amacımız teknolojik ilerlemeye yön verecek bireyler yetiştirebilmektir.” açıklamasında bulundu. İnsan gücü ve teknolojinin birleşimi mühendislik alanında ihtiyaç duyulmaktadır, diyen KTÜ Rektör Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Büyük verilerin yapay zeka ile analizi sayesinde gelecekteki eğitimleri tahmin etmek ve karar verme süreçlerini iyileştirmek mümkün olacaktır.”

Editör: Halil Uzan