Prof. Dr. Levent Eraslan, müfredat çalışmalarının merkezinde yer alıyor. 200’e yakın akademisyen ve 260 öğretmenle birlikte yürütülen çalışmalar finale gelirken, Levent Hoca müfredat çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 2 branşın altını özellikle çizdi.

Türkçe ve bilişim öğretmenlerine yüksek atama geliyor

Yapılan çalışmalarının Türkiye’ye eğitimde çağ atlatacağını savunan Eraslan, yaptığı açıklamalarda özellikle Türkçe ve yapay zeka uygulamaları dersinin altını çizdi. Açıkça yeni müfredatta 4 temel beceri üzerinden ele alınan Türkçe dersinin öncelendiğini ifade eden Eraslan öbür taraftan yapay zeka uygulamaları dersini öğrencilerin çağı yakalaması için araç olacağını dile getirdi.

Belki de Türkiye’den onlarca dijital girişim çıkmasını sağlayacak yapay zeka uygulamaları dersine bilişim öğretmenlerinin gireceğini söylerken bu açıklamalar Türkçe ve bilişim öğretmenlerinin atanma umutlarını arttırdı.

Atama sayısını ve branş dağılımı 17 Aralık Pazar günü meclis genel kurulunda görüşülecek MEB bütçesinin onaylanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Editör: Deniz Beyatlı