Geçtiğimiz sene online yapılan semineler; birçok öğretmenimizin ailesinin yanına gidebilmesi için de vesile olmuştu. Öğretmenler geçtiğimiz sene seminerlerin online yapılmasına güvenerek ara tatil için planlarını çoktan yaptılar. Yoğun ders temposunun ardından biraz dinlenmek, memleketlerine gidebilmek, ailelerini görebilmek için uçak biletlerini önceden alan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Kemal Şamlıoğlu’nun okullara gönderdiği seminerlerin yüz yüze yapılacağı kararıyla mağdur olmuş durumda.

Yanan bilet paralarını Yusuf Tekin ödesin

Karara tepkili öğretmenler, #seminerleronlineolsun ve #yüzyüzeminerehayır etiketleri altında sosyal medyada bir araya gelerek seslerini duyurarak tepkilerini dile getiriyorlar. Önceden aldıkları biletlerin yanacağını belirten öğretmenler kararı alanlar biletlerin parasını da ödesin diyerek taleplerini vurguluyorlar.

Kasım Semineri Online mı?

Öğretmen Haber olarak ilk kez bizim paylaştığımız kulis bilgisine göre yüz yüze seminer kararından geri adım atılması bekleniyor. Öğretmenlerin bu fevri karara bu kadar yüksek tepkisinin ardından bakanlığın kararda ısrarcı olması çok kolay değil. Aldığımız bilgilere göre önümüzdeki hafta içi online seminer kararı verilmesi ‘’öğretmenlere müjde’’ başlığıyla verilebilir.

Editör: Deniz Beyatlı