Kariyer sınavı için önemli açıklamalarda bulunan Sendika Başkanı Talip Geylan 5 yılını tamamlayan öğretmenlerin başöğretmen unvanı almalıdır sözü gündem oldu.

Talip Geylan’dan Önemli Açıklamalar Geldi

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun niteliğini daha yüksek olması gerektiğini de dile getiren Başkan Talip Geylan en çok ses getiren açıklaması başöğretmenlik için verilen yıl süresi oldu. İşte  o açıklamanın tamamı;

''Sınav sadece bilgiyi ölçer. Ama öğretmenlik sadece bilme değil, aynı zamanda bildiğini aktarma mesleğidir. Bu noktada öğretmenlerin kariyerleri belirlenirken, deneyim, tecrübe ve hizmet yılı esas olmalıdır. Dolayısıyla beş yılını dolduran öğretmen uzman, 5 yılını tamamlamış uzman öğretmenlerimiz de başöğretmen ünvanı almalıdır.

Bilindiği gibi ÖMK ana muhalefet partisi tarafından eksikleri birlikte Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Ardından AYM bir takım hususları itibari ile iptal kararı verdi. Tabi kamu iradesinin bu kararın ardından yeniden düzenleme yapması gerekmektedir. Anayasa Mahkemesi’nden iptal kararı çıktığı gün sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, AYM’nin iptal kararının, kanunun içinin adına yakışır şekilde doldurulması noktasında bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini bildirdik. Evet, ÖMK’nın çıkarılması olumlu bir adımdır. Ama kanunun içeriğinin beklentileri karşılayacak şekilde doldurulması gerekir. Adı Öğretmenlik Meslek Kanunu olan bir kanun öğretmenlerin muhatap olduğu tüm mevzuat ve süreçleri en azından kahır ekseriyetle ihtiva etmelidir.

Editör: Birkan Erel