Milli Eğitim Bakanlığı kariyer basamakları öğretmenlik meslek kanunu ile birlikte öğretmenlik mesleğinde 10 yılını dolduran eğitimcilere uzman öğretmen olma hakkı tanıdı. Öğretmenler 10 yılı doldurduktan sonra MEB’in düzenlediği sınavdan 70 puan almaları halinde uzman öğretmen olabiliyor. Peki, uzman öğretmen başvuruları ne zaman? Uzman öğretmen sınavı ne zaman yapılacak?

Uzman Öğretmen Başvuruları Ne Zaman?

Meslekte 10 yılını dolduran öğretmenler bu yıl da uzman öğretmen olmak için sınava girecek. Sınavda 70 puan ve üzeri alan öğretmenler uzman öğretmen olmaya hak kazanacak. Uzman öğretmenlik ile birlikte öğretmenler ciddi bir maaş artışı yaşıyor.

Uzman öğretmen sınav başvuruları 25 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlıyor. Sınava katılmak isteyenler bu yıl 530 TL sınav ücreti yatırmak zorunda.

Uzman Öğretmen Sınavı Ne Zaman?

Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde 81 ilde saat 10.00’da eş zamanlı olarak gerçekleştirecek. Öğretmenler 25 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında sınava mebbis üzerinden başvuru yapabilecek.

Uzman Öğretmenlik Değişecek mi?

Uzman öğretmenlikte yıl şartının 5 yıla, sınavın ise kaldırılması gündemde ancak şuanda somut bir gelişme yok. Bu yüzden öğretmenler söylentilere kulak asmadan sınavlara çalışarak 70 puan almak durumunda.

Uzman Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Uzman öğretmen maaşları Temmuz zammıyla birlikte ortalama 29.525 TL'ye yükseldi. Eğer Ocak ayında yüzde 44'lük zam tahmini gerçekleşirse 1/4 uzman öğretmen en düşük 42.640 TL alacak.

Editör: Tugay AKSOY