Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanı skandal afişlere büyük tepki gösterdi. Anayasadaki “Resmi dil Türkçedir” kanununu hatırlatan Türk Eğitim Sen Başkanı neler söyledi? İşte tüm detaylar…

Sosyal medyanın gündeminde yer alan Türk Eğitim-Sen Başkanı Halil İbrahim Çakmak'ın açıklamaları eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. Türk Eğitim-Sen İstanbul Sube Başkanı son dönemde okullara gönderilen afişlerin kanuna uymadığını ifade etti.

Halil İbrahim Çakmak kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada Eğitim Sen tarafından okullara gönderilen afişlerdeki uyumsuzluğa dikkat çekti. Çakmak'a göre okullara gönderilen tüm bu afişler anayasa maddesinin 3. kanununda belirtilen “Resmi dil Türkçedir” maddesine uyumsuzluk gösteriyordu.

“Bölücü Zihniyeti Kınıyorum”

Türk Eğitim-Sen Başkanı Halil İbrahim Çakmak'ın Kanuna aykırı olarak gördüğü o afişlerde Türkçe dışında farklı diller kullanıldığı fark edilmişti. Bu durum için Çakmak “Öğretmen ve öğrencilerimizin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. Bu bölücü zihniyeti kınıyorum. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu gelişime eğitim kurumlarında izin verilmemelidir” dedi.

Editör: Halil Uzan