TEMA Vakfı'nın bu yılki projesi TEMA Vakfı Sıfır Atık Eğitim projesi öğretmenlerin öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk kez 2018 yılında pilot uygulama olarak başlatılan sıfır atık eğitim projesi yaklaşımı 5D modelinin gelişimini de tetikledi. Özellikle okul öncesi ve ilkokul seviyelerindeki öğrencilerin etkinlikler eşliğinde sıfır atık projelerine katılması daha kolay ve imkanlı hale getirildi.

TEMA Vakfı'nın Bodrum ilçesinde bulunan okullarda gerçekleştirilen sıfır atık projesi vakıf ilçe sorumlusu Bitez Gülümser’le hayat buldu. Bodrum'da Mehmet Danacı İlkokulu'nda gerçekleştirilen projeye gönüllü öğretmenlerle birlikte 116 öğrenci katıldı.

Sıfır Atık Eğitim Projesi Nedir?

Sıfır atık eğitim projesi; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile sürdürülmektedir. Doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıklarına daha çok yönelme ve atık yönetimini doğru şekilde yapabilmeyi sağlayacak bir farkındalık kazandırılması sağlandı. Tüm bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimler interaktif kitaplar, aile broşürü gibi eğitici materyallerle desteklendi. TEMA Vakfı aracılığı ile düzenlenen etkinlikler 81 ilde sürdürülüyor.

Editör: Halil Uzan