Doğu illeriyle birlikte Karadeniz’e kıyısı olan iller yaşanan olumsuz hava koşullarından en fazla etkilenen illerdi. Kimi bölgelerde yoğun kar yağışı, kimi bölgelerde ise fırtına ve sağanak yağış etkili oldu. İçinde bulunduğumuz hafta sonu için de uyarılar art arda geliyor. Büyük siklon yola çıktı. Bulgaristan’ı kar vurdu.

Eğitim öğretime ara verilir mi?

Sosyal medyada meteoroloji hesapları büyük ilgi görüyor. Hava Forum ve Kerem Ökten hesapları en çok takip edilen hesaplar arasında. Uzmanlara göre Türkiye’yi hareketli bir hafta bekliyor. Hava Forum basınç düşüşünü paylaşarak vatandaşları uyardı:

İstanbul'da basınç hızla düşüyor. Bu ani düşüş fırtına ve yağış habercisidir. Bomba siklon İtalya'dan Trakya'ya hareket ediyor. Basınç daha da düşecek. Gece yarısı ve pazar öğlen arası ani fırtına geçişi ve buna bağlı aksiyonlar bekliyoruz! İşte basınç grafiği...

Kerem Ökten de benzer bir uyarıyı İstanbullularla paylaştı ‘’ İstanbul'da sabah erken saatlerde fırtına bekleniyor. Yarın Pazar. İnsanlar geç kalkınca "Hani fırtına?" diyebilirler. Dileyen erken kalkabilir. Ben burada olacağım. Aksiyonu beraber takip edelim...’’ dedi.

Henüz hava aksiyonları başlamadığı için Valilikler ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da geçtiğimiz hafta da Zonguldak, Şile, Bartın, Düzce gibi illerde eğitim öğretime ara verilmesine Pazar gecesi karar verilmişti.

Editör: Deniz Beyatlı