Tarih öğretmenleri atama konusunda sosyal medyada işi sıkı tutuyor. Ancak Bakan’dan bir türlü mutlu haber gelmiyor. İşte detaylar…

100. Yılda Rekor Tarih Öğretmeni Ataması Gelir mi?

Tarih öğretmenleri rekor bir atama istiyorlar. 100.yılda mülakatsız bir atama istemek bir yana birde 5000 tarih öğretmeni atanması için gündem oluşturdular. Her branşta olduğu gibi Tarih Öğretmenleri de 100. yılda rekor bir atama bekliyorlar. Ücretli öğretmenlik yapanların sayısı da bir hayli fazla. Bu öğretmenlerimizin yerine kadrolu tarih öğretmenleri atanmak isteniyor. Böylece hedeflenen sayıya daha çok yaklaşılacak gözüyle bakılıyor. Bu konuda da tarih öğretmeni adayları sosyal medyada gündeme dair sıkı çalışma yapıyorlar. 

Bakan’dan Tarih Öğretmenlerini Üzen Haber!

Bütçe görüşmeleri sonucu atama sayılarının belli olacağını söyleyen Bakan Tekin maalesef üzücü haber verdi. İhtiyaç doğrultusunda atama yapılacağını söyleyen Bakan Tekin bütçe olanaklarını dahilinde çalışmaların yapılacağını söyledi. Bakan Tekin bu açıklamalarıyla rekor atamanın başka bahara kaldığını düşündürdü. Bizde en kısa zamanda olumlu haber almayo umuyoruz ve gelişme oldukça anında sitemizden paylaşacağız.

Editör: Birkan Erel