Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Düzce ziyareti sırasında son dönemlerde konuşulan öğretmen sayısı açıklamaları, mülakat ve atama konularına değindi. 20 yıllık süreci değerlendiren Tekin’in işte o yaptığı açıklama…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in okul ziyaretleri arasında Düzce'de yer alıyordu. Düzce'ye giderek İl Eğitim değerlendirme toplantısına iştirak eden Bakan Tekin son dönemlerde alınan kararlar, hayata geçenler ve düzenlemesi devam edenlere yönelik paylaşımda bulundu.

Haziran ayından beri hemen hemen tüm Türkiye'yi dolaştığını ifade eden Tekin konuşması sırasında; “Mevcut sorunların çözülmesi için öğretmenlerle, velilerle sohbet ederek ihtiyaçları gidermeye çalışıyor ve bu yönde yeni kararlar alarak hayata geçiriyoruz” ifadesine kullandı.

Öğretmen Sayısı İkiye Katlandı!

Bakan Tekin sözlerinde özellikle son 20 yıllık eğitim sürecine yer verdi. Yeni öğretmen alımları ile beraber neredeyse iki katına ulaştık, diyen Tekin; “Bu oldukça önemli emekleri geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek ekledi.

Derslik sayısını ikiye katlamış olduk. Böylece öğretmen sayımızda her ilde ikiye katlanmış durumda, diyen Bakan Tekin sözlerini Düzce'de 2002 yılında başlatılan faaliyetler sonrası artan okul ve öğretmen sayıları ile sürdürürken eğitim alanında yapılan çalışmaları dile getirerek tamamladı.

Editör: Halil Uzan