Bakan Tekin, Meclis’te yaptığı konuşmasını bitirirken konuşmasının belki de en sert en hararetli bölümü konuşmasının sonunda yer alan tarikat, cemaat ve sivil toplum kuruluşlarına değindiği bölüm oldu. Konuşmanın bu bölümünde DEM Parti ve CHP sıralarına dönen Bakan Tekin, o STK’ların çocukların dağa çıkmasını engellediğini söyledi.

Bakan Tekin’in açıklamaları:

MEB’in şu anda 2023 yılı itibariyle geçerli 2709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla. 550 tanesi STK’larla. 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK ile. Bunların içerisinde sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz.

Onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Protokol yaptığımız bu STK’lar çocukları dağa çıkarmanızı engellediği için çatlıyorsunuz. Ben o STK’larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocukların dağa çıkmasını engellemek için, sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için protokol imzalamaya devam edeceğim.

Editör: Deniz Beyatlı