Kastamonu öğretmenler buluşmasında toplantıda gelen uzman ve başöğretmenlik sınavı hakkında görüşlerini dile getiren Bakan Tekin uzun yıllar öğretmen olarak devam eden öğretmenlere sınav yapılmadan uzmanlık ya da başöğretmenlik verileceğinin sinyalini verdi.

Uzun Yıllar Öğretmenlik Yapanlara Sınavsız Rütbe!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz hafta Kastamonu’da Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlerle buluştu. Eğitim ve öğretim ile ilgili yine birçok soruya açıklık getiren Bakan Tekin belki de en önemli konusu uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe dair yaptığı açıklamalarla gündem oldu.

Başöğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik Sistemi Değişecek!

20 yılını doldurmuş eğitim hayatında hiçbir sorun ile karşılaşmamış öğretmenlere sınavsız başöğretmenlik verileceği yönünde iddialar Bakan Tekin’in Kastamonu da ki konuşmalarına dayandırılıyor. O konuşmalar da Bakan Tekin tecrübeli ve uzun yıllar öğretmenlik yapan öğretmenlerin tekrar sınava sokulup başöğretmenlik verilmesini doğru bulmadığını açıkladı. Bu konuşma sonrası da yakın zamanda başöğretmenlik unvanının verilmesinin sadece sınav ile değil tecrübe ile de olabileceği ima edildi.

Editör: Birkan Erel